FAQ

 • Varför ska jag gå med i myTaste.se med min matblogg?
  myTaste.se är ännu ett sätt för dig att få besökare till din blogg. Många av våra användare går direkt till myTaste.se för att läsa nya recept från matsajter och bloggar.
 • Vad är det för widget som ni vill att jag ska lägga till på min blogg?
  Vår medlemswidget innehåller html vilket gör det möjligt för oss att mäta din bloggs trafik för vår bloggtopp. Du behöver inte lägga till vår widget för att synas på vår sajt, men den är nödvändig om du vill att din blogg ska synas på bloggtoppen. Widgeten innehåller även en länk till myTaste.se, så att dina besökare kan se vart den kommer ifrån.
 • Kommer ni att använda mitt innehåll om jag lägger till min blogg?
  För att kunna visa dina recept i sökmotorn använder vi receptets titel, en del av huvudinnehållet och det första fotot som du har lagt upp. Vi får all denna info från din bloggs RSS och vi länkar direkt till ditt inlägg med receptet. Vi använder aldrig hela innehållet och användaren hos myTaste.se måste gå till din blogg för att se hela receptet.
 • Om jag märker att mina recept finns på myTaste.se utan mitt medgivande, vad kan jag göra?
  Om du skulle upptäcka material som är ditt och som olovligt används av någon annan hänvisar vi till att kontakta publicisten som äger bloggen eller sajten i fråga. På myTaste länkar vi endast vidare till andras recept och kan ej ta juridiskt ansvar för materialet som publiceras på de externa webbplatserna. För att komma i kontakt med den som olovligt använder ditt material ber vi dig att klicka på Visa Receptet på myTaste för att skickas vidare till webbplatsen och sedan kunna leta upp kontaktuppgifterna till den ansvariga publicisten.
 • Hur fungerar myTaste.se?
  myTaste.se samlar recept från Sveriges största receptsajter och bloggar som väljer att ha sitt innehåll hos oss, vilket vi får genom deras RSS feed. När en besökare letar efter ett recept på myTaste.se hittar de resultat från både stora sajter och små bloggar. När de sedan klickar på receptets titel blir de vidarebefordrade till sajten eller bloggen och där kan de läsa hela receptet. Man kan säga att myTaste.se är en specialiserad sökmotor för recept.
 • Om jag går med i myTaste.se med min blogg, kan jag senare välja att gå ur?
  Självklart. Allt du behöver göra är att skicka ett mejl till info@myTaste.se där du förklarar att du inte längre vill ha dina recept indexerade hos oss.
 • Hur rankas bloggarna på Matbloggstoppen?
  Bloggarna rankas på listan efter hur många besökare de har och den med flest besökare hamnar högst upp på vår lista. Denna besöksstatisk räknas genom vår widget som bloggaren själv kan placera på sin blogg och det vi baserar siffrorna på är antal unika besökare per dag under de senaste sju dagarna.
 • Varför kan jag inte se alla mina recept på er sajt?
  Vi indexerar endast de recept som visas i din RSS feed. Om du vill att vi ska indexera fler av dina inlägg måste du ändra inställningarna för din feed så att fler inlägg blir synliga. När det är klart kan vi indexera fler, eller alla, av dina recept. Har du frågor kring hur du ska gå tillväga kolla i vår FAQ under ändring av RSSfeed.
 • Hur lägger jag till mina recept på myTaste?
  Recepten som är presenterade på myTaste är länkade direkt från olika bloggar och sajter. Du måste vara administrerare eller ägare av receptsajten eller bloggen för att kunna lägga till den hos oss. Om du har en matblogg och vill registrera den på myTaste, vänligen gå till startsidan och klicka på "Matbloggare? Gå med!"-knappen. Om du har en receptsajt och vill lägga till den hos oss, vänligen kontakta oss på vår facebook site.
 • Vilka riktlinjer gäller för dig som vill vara medlem på fler än en av myTastes sajter?
  Om du har en tvåspråkig blogg kan det bli aktuellt att lägga till den i fler än ett land. Tänk då på dessa två saker: 1. Du kan lägga till din blogg i fler än ett land så länge den är skriven på samma språk som sajten. 2. Om du vill lägga till vår widget, tänk då på att du endast får ha EN widget på din blogg, även om du registrerar dig i fler länder. Din blogg kommer att visas på matbloggstoppen för det land där du har hämtat widgeten.
 • Kan jag lägga till min blogg i fler än ett land där myTaste är respresenterat?
  Ja, du kan registrera din blogg i fler än ett land. Försäkra dig dock om att du läser igenom våra riktlinker innan du gör det.
 • Hur många widgets får jag ha på min blogg?
  Det är endast tillåtet att ha EN widget på din blogg.
 • Vad ska jag göra om besöksstatistiken på topplistan är inkorrekt?
  När du lägger till vår widget kommer vi att börja räkna din besöksstatistik. Om statistiken för din blogg är inkorrekt kan det bero på följande anledningar: 1. Du har lagt till fel widgetkod på din blogg. Du kan dubbelkolla om koden är korrekt genom att gå till http://www.mytaste.se/uppdatera-matbloggstoppen. 2. Widgeten ligger inte synlig på din startsida. Det bästa är om den ligger någonstans så att den syns på alla dina sidor.
 • Varför syns inte mina foton eller är felindexerade på er sajt?
  Vårt system indexerar dina recept till vår sajt genom din bloggs RSS feed. Den bild vi hämtar är den första bilden till varje recept eller den bild du valt som "featured image" på din blogg. Om fotona inte visas korrekt av någon anledning kan du kontakta oss på info@mytaste.se.
 • Det visas en kod under min widget, hur kan jag fixa det?
  Troligen använder du en Wordpress om du upplever detta. För att fixa detta, titta i koden för widgeten Ta bort texten mellan <script type=”text”/javascript”> och </script>. Kopiera resten av koden och följ stegen för hur du lägger till widgeten på din blogg.
 • Vad är en RSS feed?
  En RSS feed är något vi behöver för att vi ska kunna skrapa era recept så de kommer till vår site. Hur många recept vi kan skrapa är beroende på hur många inlägg ni har registrerade att visa i er feed. Ibland kan problemet vara att vi hämtar hem 6 stycken recept och ni har 20 på er blogg, då kan det vara så att er feed måste ändras så att fler inlägg kan visas och att vi på så sätt kan skrapa fler recept.
 • Hur ändrar jag inlägg per sida i min RSSfeed på blog.se?
  När du registrerat din blog.se hos oss så hämtar vår scraper hem de 10 senaste recepten som finns på din sida, sen kommer alla nya recept som läggs in automatiskt. För bloggare med blog.se kan myTaste ej hämta hem gamla recept, endast de 10 senaste. Detta innebär att om du har 50 stycken recept på din blogg när du registrerar dig hos oss så kan vi endast hämta hem 10 av dessa. På blog.se så kan du inte ändra din egen RSSfeed utan måste kontakta din bloggportal och be dem ändra antalet inlägg i feeden.
 • Ändra RSSfeed för blogspot om du använder Feedburner
  Har du synkat din blogspot.se till Feedburner måste du själv ändra inläggen i din RSSfeed om vi på myTaste efterfrågar. Har du inte din blogspot synkad till feedburner ändrar vi på myTaste feeden så du behöver inte ändra något alls. Ändra din RSSfeed för blogspot i Feedburner Gå in på ditt feedburner konto Gå in på “Myfeeds” i huvudmenyn Tryck på din blogg du registrerat Gå till “Edit feed details” precis under bloggtiteln Se “Originalfeed” I slutet på denna feed lägg till: För Atom - ?max-results=1000 För Rss - &max-results=1000 Save feed details Klart!